Βλεφαροπλαστική

  • Διάρκεια επέμβασης: 1-2 ώρες
  • Διάρκεια νοσηλείας: 0 ημέρα
  • Αναισθησία: τοπική με ή χωρίς μέθη και γενική
  • Αποθεραπεία: 1-2 εβδομάδες

Ενδείξεις

Χαλάρωση και περίσσεια δέρματος στα άνω ή κάτω βλέφαρα ή

σακούλες στα κάτω βλέφαρα, λόγω γήρατος ή κληρονομικότητας.

Πριν την επέμβαση

Τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση:

Διακοπή καπνίσματος, αλκοόλ.

Διακοπή λήψης ασπιρίνης, αντιπηκτικών, πράσινου τσάι, βοτάνων, Vit E.

Ρύθμιση υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αναισθησία

Τοπική αναισθησία με ή χωρίς μέθη ή και γενική κυρίως στα κάτω βλέφαρα.

Τεχνικές της Επέμβασης

Η τομή δεν φαίνεται καθόλου, γιατί κρύβεται στα άνω βλέφαρα μέσα στην βλεφαρική πτυχή, ενώ στα κάτω βλέφαρα ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες, εκεί που σχηματίζουν τη γραμμή με το μολύβι του μακιγιάζ οι γυναίκες.

Αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος -στα άνω βλέφαρα περισσότερο , ενώ στα κάτω βλέφαρα λιγότερο.

Οι σακούλες είναι κήλες λίπους που προβάλλει δια του χαλαρού κογχικού διαφράγματος και δέρματος των κάτω βλεφάρων.

Εδώ για να τις διορθώσω χρησιμοποιώ τις νέες τεχνικές διατήρησης και επανατοποθέτησης του λίπους και όχι την αφαίρεσή του όπως γινόταν παλιά.

Ποιές είναι οι Νέες τεχνικές βλεφαροπλαστικής:
1. Laser Bλεφαροπλαστική

Γίνεται χρήση Laser αντί του νυστεριού για αναίμακτη, ατραυματική βλεφαροπλαστική ακριβείας. Καθώς το laser κόβει, ταυτόχρονα κάνει αιμόσταση με αποτέλεσμα λίγοτερη αιμορραγία, πιο ευκρινές πεδίο για τον χειρουργό και επομένως πιο εύκολη, ασφαλή και γρήγορη επέμβαση.

Πλεονεκτήματα

To αποτέλεσμα είναι λιγότερος πόνος, λιγότερες εκχυμώσεις, πιο ήπιο οίδημα και ταχύτερη και καλύτερη επούλωση.

2. Pinch Bλεφαροπλαστική

Πρόκειται για mini βλεφαροπλαστική για χειρουργική εκτομή μόνο μικρής περίσσειας δέρματος κάτω ή άνω βλεφάρου, χωρίς υποσκαφή κάτω από το δέρμα, αφήνοντας ανέπαφη την μέση μυική στιβάδα του βλεφάρου.

Ενδείξεις

Ενδείκνυται σε περιπτώσεις βλεφάρων με μικρή χαλάρωση δέρματος χωρίς σακούλες, σε νέα άτομα και σε touchup επανεπεμβάσεις.

Πλεονεκτήματα

Πλεονεκτεί σε σχέση με την κλασική βλεφαροπλαστική στο ότι είναι πιο απλή και ταχύτερη σαν επέμβαση, με λιγότερα οιδήματα και μελανιές, ενώ έχει λιγότερες επιπλοκές, εκτρόπιο ή scleral show.

3. Άνω Anchor Bλεφαροπλαστική

Πρόκειται για τεχνική σύνδεσης του ανελκτήρα μυός, που ανοίγει το μάτι, με το δέρμα του άνω βλεφάρου, με σκοπό την επαναδημιουργία μιας πιο καλοσχηματισμένης και έντονης άνω βλεφαρικής πτυχής, με αποτέλεσμα ένα πιο »glamourous», πιο νεανικό βλέμμα και ταυτόχρονα μια εντυπωσιακή ανόρθωση των βλεφαρίδων.

Πλεονεκτήματα

Λόγω της παραπάνω »ανόρθωσης του βλέμματος» δεν χρειάζεται πλέον η εκτεταμένη αφαίρεση δέρματος που γινόταν παλιά στα άνω βλέφαρα, με αποτέλεσμα ένα πιο φυσικό-μη χειρουργημένο βλέμμα.

4.Κάτω Bλεφαροπλαστική με διατήρηση περιβολβικού λίπους
Ενδείξεις

Πρόκειται για κάτω βλεφαροπλαστική σε ασθενείς με μεγαλύτερη χαλάρωση δέρματος και σακούλες στα κάτω βλέφαρα.

Γίνεται εξωτερική τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και αφαίρεση μικρής περίσσειας δέρματος και συνήθως κανθοπηξία (πλάγια ανάρτηση του κρημνού) για αποφυγή του εκτροπίου.

Πλεονεκτήματα

Όσον αφορά τις σακούλες, εξαλείφονται φυσικά με τις παρακάτω σύγχρονες τεχνικές διατήρησης – όσο το δυνατόν περισσότερου λίπους – ανάλογα κάθε φορά με την ηλικία, το πρόβλημα και τις ανάγκες του κάθε προσώπου:

  • επανατοποθέτηση του προβάλλοντος λίπους εντός του οφθαλμικού κόγχου με σύγκλειση της κήλης ή με σύσφιξη του κογχικού διαφράγματος που το συγκρατεί.

  • μετάθεση του προβάλλοντος περιβολβικού λίπους της σακούλας στην υποκόγχια αύλακα, με αποτέλεσμα το φυσικό γέμισμα αυτής και συνακόλουθα την εξάλειψη των μαύρων κύκλων.

  • SOOF λιφτ : τράβηγμα και ανάρτηση του λίπους της παρειάς πρός τα άνω με σύγχρονη μικροανόρθωση της παρειάς του προσώπου (midface lift).

Πλεονεκτήματα των νέων τεχνικών βλεφαροπλαστικής

Στο παρελθόν αφαιρούσαμε περισσότερο λίπος και δέρμα με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός »χειρουργημένου άδειου βλέμματος» με κοιλάνσεις και αύλακες, όπως η βαθιά αύλακα στο κάτω βλέφαρο “tear trough deformity” ή ακόμα και με μετεγχειρητικό ενόφθαλμο ή εκτρόπιο με αποτέλεσμα αλλαγή και απώλεια της φυσικής ομορφιάς και έκφρασης των ματιών.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι καθώς γερνάμε χάνουμε λίπος και όγκο από το πρόσωπό μας. Γι’ αυτό προτιμούμε τις νέες τεχνικές που δεν αφαιρούν πολύ δέρμα και λίπος. Αντιθέτως το διατηρούν όπου είναι, με στόχο ένα νεανικό κάτω βλέφαρο λίγο κυρτό στο προφίλ και όχι επίπεδο ή κοίλο, όπως γινόταν με τις παλιές τεχνικές.

Έτσι το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικό, “γεμάτο” βλέμμα που διαρκεί περισσότερο από τις παλιές μεθόδους.

Αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο τουλάχιστον για 10 χρόνια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητικής χειρουργικής πρώτοι.