Ραβδώσεις

Οι ραβδώσεις είναι ένα σύνηθες αισθητικό πρόβλημα που εμφανίζεται σε άντρες και γυναίκες. Το δέρμα μοιάζει να «ανοίγει» δημιουργώντας ερυθρές που στη συνέχεια γίνονται λευκές αντιαισθητικές γραμμώσεις. Οι ραβδώσεις προκύπτουν συνήθως από μεταβολές στο κολλαγόνο και την ελαστίνη της εξωκυττάριας θεμέλιας ουσίας, προκαλώντας διάσπαση στις ελαστικές ίνες.

Το δέρμα ατροφεί και σχηματίζονται γραμμές εμβύθινσης που αρχικά είναι ροζ ερυθρές και με τον καιρό γίνονται λευκές.

Αίτια

Οι ραβδώσεις ή ραγάδες προκαλούνται από την απότομη σωματική ανάπτυξη στην εφηβεία, την εγκυμοσύνη, την αυξομείωση βάρους, την μεγάλη απώλεια βάρους και συχνά παίζουν ρόλο και κληρονομικοί λόγοι.

Οι ραβδώσεις μπορεί να εμφανιστούν πιο εύκολα σε μηρούς και γλουτούς, στους βραχίονες, στο στήθος, στην κοιλιά ή και στην μέση.

Θεραπεία

Στο ιατρείο μας η θεραπεία είναι συνδυαστική και περιλαμβάνει έναν αριθμό συνεδριών ανάλογα με την περίπτωση και έχει θεαματικά αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία.

Η θεραπεία περιλαμβάνει κατά περίπτωση τουλάχιστον 3-6 συνεδρίες από τις παρακάτω και πρέπει να τονιστεί ότι μικραίνουν σε βάθος και πλάτος αλλά δεν εξαφανίζονται πλήρως :

 

  • Vivace Microneedling Ραδιοσυχνότητες
  • Fractional CO2 Laser
  • Nd-Yag Laser
  • PRP Μεσοθεραπεία

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις άνω θεραπείες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για κάθε ένα από αυτά στην ιστοσελίδα μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητικής χειρουργικής πρώτοι.