Gentle Lase Candela Alexandrite

Σήμερα τo laser μας δίνει τη δυνατότητα της μόνιμης και ανώδυνης αποτρίχωσης στο πρόσωπο και στο σώμα χωρίς τα αρνητικά των παλιών μεθόδων (ουλές-σημάδια της ριζικής, θυλακίτιδα από το ξύρισμα ή τον αφόρητο πόνο της χαλάουα).

Tο Laser Αλεξανδρίτη της Candela είναι το πιο σύγχρονο , ανώδυνο και ασφαλές laser για αποτρίχωση στα ανοιχτόχρωμα δέρματα. Απορροφάται από την μελανίνη του τριχοθηλακίου αφήνοντας την γύρω επιδερμίδα ανέπαφη. Βλέπουμε την εξάχνωση της τρίχας που είναι άμεση και θεαματική. Είναι τελείως ανώδυνο και γρήγορο στην εφαρμογή οι τρίχες εξαχνώνονται άμεσα και φεύγετε χωρίς τρίχες. Μετά από 2-3 εβδομάδες μεγαλώνουν οι τρίχες και πέφτουν με λίγο τρίψιμο στο ντουζ με σκληρό σφουγγάρι. Ενδιάμεσα των θεραπειών μπορείτε να ξυρίζεστε αλλά να μην κάνετε κερί ή χαλάουα. Εάν θέλετε να κάνετε επαναληπτικό – παρόλο που δεν το θεωρούμε απαραίτητο – αυτό γίνεται μετά από 2-3 εβδομάδες και πρέπει να μείνετε αξύριστες μέχρι το επαναληπτικό. Η κάθε κύρια συνεδρία γίνεται κάθε 6 εβδομάδες και πρέπει να ξυριστείτε 3 μέρες πριν εκτός από τα πόδια που πρέπει να ξυριστείτε 7-10 μέρες πιν.

Σύστημα laser για εφαρμογές αποτρίχωσης προσώπου και σώματος.

Τα laser χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια για μια σειρά αισθητικών επεμβάσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται θεραπείες αγγειακών βλαβών προσώπου και σώματος, γεροντικών κηλίδων,τατουάζ κ.α

Το σύστημα Gentle Lase είναι νέας γενιάς ιατρικό laser τύπου Alexandrite Candela που παράγει παλμούς υψηλής ενέργειας και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο φαβορί στην αποτελεσματικότητά του. Το σύστημα Gentle Lase έχει έγκριση από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων Αμερικής , «Gentle Lase system FDA cleared ».

Εκπέμπει μια ήπια δέσμη φωτός που διαπερνά την επιδερμίδα και απορροφάται από την μελανίνη του τριχωτού θύλακα, αφήνοντας τη γύρω περιοχή της επιδερμίδας ανεπηρέαστη.

H θεραπεία είναι αποτελεσματική και ανώδυνη και βλέπετε κάθε φορά αισθητή μόνιμη μείωση των τριχών κατά 50% ή και περισσότερο και κάθε φορά οι τρίχες μειώνονται σε αριθμό και αυτές που μένουν γίνονται πιο λεπτές και απαλές.

Το Gentle Lase αφαιρεί με ασφάλεια την επιθυμητή τριχοφυία χωρίς να καταστρέφει τους πόρους και τη δομή της επιδερμίδας.

Πλεονεκτήματα Gentle Lase

  • Οι παραδοσιακές τεχνικές αποτρίχωσης όπως το κοινό ξύρισμα , η αποτρίχωση με κερί και η χρήση κρέμας αποτρίχωσης προσφέρουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα.Μέχρι σήμερα η μόνη ικανοποιητική τεχνική ήταν η χρήση της βελόνας (ηλεκτρόλυση) η οποία μπορεί να είναι επώδυνη χρονοβόρα και πολυέξοδη ενώ παράλληλα περιορίζεται σε μικρές μόνο επιφάνειες(π.χ πρόσωπο). Ο σχηματισμός ουλών, οι αλλεργικές αντιδράσεις και η θυλακίτιδα ( οι τρίχες που εγκλωβίζονται στο δέρμα) είναι οι συχνές παρενέργειες των παραπάνω τεχνικών αποτρίχωσης.Η θεραπεία ποικίλει ανάλογα με την περιοχή και τον ασθενή.Είναι τελείως ανώδυνο και γρήγορο στην εφαρμογή οι τρίχες εξαχνώνονται άμεσα και φεύγετε από το ιατρείο χωρίς τρίχες. Η θεραπεία γίνεται και το καλοκαίρι με προσοχή μόνο σε ελαφρώς μαυρισμένες επιδερμίδες.

Ποιες άλλες περιπτώσεις θεραπεύονται με το Gentle Lase

  • Το GentleLASE επίσης γεροντικές κηλίδες , υπερμελαγχρώσεις και τατουάζ μαύρου κυρίως χρώματος.

Γενικά η θεραπεία περιλαμβάνει:

  • Χρήση προστατευτικών γυαλιών για την προστασία των ματιών του ασθενή και του ιατρού κατά την διάρκεια της θεραπείας.
  • Χρήση μικρής χειρολαβής που έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα για τη μετάδοση του laser.
  • Ο χρόνος θεραπείας είναι από 10 λεπτά έως και 1 ώρα και εξαρτάται από την περιοχή θεραπείας.
  • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του αμέσως μετά την θεραπεία.
  • Η περιοχή μπορεί να γίνει ροζ ή ελαφρός κόκκινη σε χρόνο περίπου 30 λεπτών μετά την θεραπεία και αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως ένα εικοσιτετράωρο. Τα συμπτώματα αυτά μπορούν να περιοριστούν με την εφαρμογή πάγου ή ενυδατικών κρεμών στην περιοχή και αποφυγή τριψίματος και ηλιοθεραπείας τις πρώτες μέρες μετά την αποτρίχωση και στη αμέσως μετά την εφαρμογή επιβάλλεται η χρήση τοπικά αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF 50.

Τι προφυλάξεις πρέπει να πάρετε πριν και μετά την θεραπεία;

  • Να αποφύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο για χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων πριν τη θεραπεία και μετά την θεραπεία για όσο χρονικό διάστημα σας συμβουλέψει ο γιατρός σας και πάντα με χρήση τοπικά αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF 50.
  • Να αποφύγετε το ξάνοιγμα χρώματος της τρίχας και την αποτρίχωση με κερί για 4έως 6 εβδομάδες πριν τη θεραπεία.
  • Εάν έχετε ιστορικό έρπη ή άλλη νόσο στην γεννητική χώρα πρέπει να δοθεί αγωγή ανάλογη και να αναβληθεί το ραντεβού.
  • Εάν είστε πρόσφατα πολύ μαυρισμένη ή η επιδερμίδα σας είναι σκουρόχρωμη , τότε θα πρέπει να γίνει κατάλληλη προετοιμασία της επιδερμίδας για χρονικό διάστημα 2-3 εβδομάδων πριν τη θεραπεία.
  • Να συζητήσετε με το γιατρό σας τι αποτέλεσμα περιμένετε από την θεραπεία και αυτός θα σας συμβουλέψει εάν αυτή η μέθοδος είναι η ιδανικότερη για την περίπτωση σας

Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν;

  • Η τρίχα μεγαλώνει κυκλικά. Ο αριθμός θεραπειών εξαρτάται από το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος της τρίχας. Όλοι χρειάζονται τουλάχιστον 5-15 επισκέψεις, μία ανά 6 εβδομάδες καθώς οι θεραπείες είναι αποτελεσματικές όταν η τρίχα βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης (αναγεννή φάση) .

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητικής χειρουργικής πρώτοι.