Μαύροι Κύκλοι

Ενδείξεις

Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται ως λακούβες (εμβυθίνσεις) στα κάτω βλέφαρα ή ως υπερμελάγχρωση ή και ως συνδυασμός αυτών. Συνήθως η υπερμελάγχρωση εμφανίζεται σε μελαχρινά άτομα.

Η αιτία είναι συνήθως κληρονομική που επιδεινώνεται με την πάροδο των ετών και την αύξηση της ηλικίας.

Θεραπεία

Η θεραπεία συνήθως είναι συνδυαστική και περιλαμβάνει:

  • Fractional Laser κάνει ένα επιφανειακό ελεγχόμενο έγκαυμα και αφήνει κοκκινίλα για μερικές ημέρες. Αυτό βοηθάει στην λέυκανση της περιοχής και ταυτόχρονα κάνει σύσφιξη στις σακούλες και λείανση των ρυτίδων περιοφθαλμικά και στο λεγόμενο πόδι της χήνας. Η θεραπεία αυτή δεν γίνεται το καλοκαίρι διότι ο ήλιος μπορεί να επιδεινώσει την υπερμελάγχρωση. (βλ Fractional Laser).
  • Χημικό Peeling ειδικό για λεύκανση που αφήνει μια ήπια κοκκινίλα για μερικές ημέρες. Η θεραπεία αυτή δεν γίνεται το καλοκαίρι διότι ο ήλιος μπορεί να επιδεινώσει την υπερμελάγχρωση (βλ Χημικό Peeling).
  • Υαλουρονικό οξύ ειδικό για την ευαίσθητη αυτή περιοχή ή λίπος. Γίνεται έγχυση που γεμίζει ακριβώς την εμβύθινση της υποκόγχιας αύλακας, με θεαματικό αποτέλεσμα την άμεση εξαφάνιση των μαύρων κύκλων. Η διάρκειά του είναι πάνω από ένα χρόνο. Σπάνια μπορεί να προκληθεί παροδικά οίδημα και εκχυμώσεις που υποχωρούν σε μερικές ημέρες. (βλ υαλουρονικό και λιπομεταφορά)
  • Μεσοθεραπεία αυτόλογη με πλάσμα (PRP) που κάνει ανάπλαση και λεύκανση στη δυσχρωμία των μαύρων κύκλων. Μπορεί να γίνει ενέσιμη με μικροπομφούς και μη ενέσιμη (βλ PRP και Dermafrac)
  • Μεσοθεραπεία αυτόλογη με λίπος το οποίο λαμβάνεται από περιοχές με περίσσεια λίπους (κοιλιά, ψωμάκια, γονατα κτλ) και κατόπιν ειδικής επεξεργασίας λαμβάνεται το nanofat εγχύεται ενέσιμο ή μη ενέσιμο (βλ nanofat και Dermafrac)

Αποτέλεσμα

Θεαματικό και φυσικό αποτέλεσμα χωρίς παραμορφώσεις. Γέμισμα και λεύκανση των μαύρων κύκλων.

Κίνδυνοι

Οι κίνδυνοι είναι σπάνιοι αλλά αναστρέψιμες σε 2-3 μέρες. Σπάνια παρατηρούνται στην ευαίσθητη αυτή περιοχή των ματιών λόγω του λεπτού δέρματος, εκχυμώσεις, φλεγμονή, ερύθημα ή οίδημα που φεύγουν σε μερικές ημέρες.

 

Aftercare

Αποφυγή ηλιοθεραπείας στο πρόσωπο και κάθε βράδυ λευκαντική κρέμα για συντήρηση του αποτελέσματος της λεύκανσης. Ενυδατική κρέμα ειδική για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, αποφυγή τριψίματος στην περιοχή και αντηλιακό με δείκτη SPF 50.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητικής χειρουργικής πρώτοι.