Αιδοιοπλαστική

  • Διάρκεια επέμβασης: 12 ώρες
  • Διάρκεια νοσηλείας: 0 ημέρες
  • Αναισθησία: τοπική ή μέθη
  • Αποθεραπεία: 2-3 εβδομάδες

Τι είναι η laser αιδοιοπλαστική

Laser αιδοιοπλαστική ονομάζεται η πλαστική επανορθωτική χειρουργική των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας και συγκεκριμένα  η σμίκρυνση των μικρών χειλέων του αιδοίου, όταν αυτά είναι υπερτροφικά, υπερμεγέθη, ασύμμετρα ή έχουν υπερμελάχρωση.

Η νέα αγαπημένη γυναικεία επέμβαση των Celebrities στο Beverly Hills κατέκτησε τώρα και τις Ελληνίδες σε όλες τις ηλικίες, που τολμούν και τη ζητούν όλο και πιο συχνά ! Ο αριθμός των επεμβάσεων αυτών αυξήθηκε και στην Αμερική το 2016 κατά 39%, με πάνω από 12.000 επεμβάσεις, σύμφωνα με την American Society of Plastic Surgeons (ASPS).

Ενδείξεις

  • Συχνά υπάρχει μια κληρονομική προδιάθεση για υπερτροφικά χείλη αιδοίου, που μπορεί ενδεχομένως να επιδεινωθεί μετά την εγκυμοσύνη και την επερχόμενη  χαλάρωση των γεννητικών οργάνων ή και με την σταδιακή υπερμελάγχρωση που συμβαίνει με την πάροδο των ετών και της ηλικίας.
  • Συνήθως η γυναίκα έχει ενοχλήσεις, πόνους, συχνές μυκητιάσεις ή  επιμολύνσεις στην περιοχή αυτή που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά της, όπως στη διάρκεια του σεξ, όταν φοράει πολύ στενά παντελόνια, όταν κάθετα πολύ ώρα σε σκληρό κάθισμα, σε αθλητικές δραστηριότητες, ιππασία κ.αλ.
  • Πολύ σημαντικός εάν όχι ο σημαντικότερος λόγος  για τον οποίο όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν laser αιδοιοπλαστική είναι  η αρνητική ψυχολογία που τους προκαλούν τα μεγάλα χείλη του αιδοίου με αποτέλεσμα να μην αισθάνονται άνετα με τα γεννητικά τους όργανα και να ντρέπονται ή ακόμα και να αποφεύγουν να κάνουν σεξ. 

Πόσο δημοφιλής είναι επέμβαση αυτή στην Ελλάδα και ποιες ηλικίες την προτιμούν ;

Η laser αιδοιοπλαστική έχει γίνει γνωστή στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και λίγοι είναι οι εξειδικευμένοι ιατροί που αναλαμβάνουν να την φέρουν εις πέρας με τις σύγχρονες νέες τεχνικές για ένα άρτιο λειτουργικά και αισθητικά αποτέλεσμα.

Η επέμβαση οφείλει να γίνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, μιας και αυτός είναι πιο ειδικός και γνωρίζει τόσο το τεχνικό, ιατρικό και ανατομικό κομμάτι όσο και το «καλλιτεχνικό».

Ως εκ τούτου, μια γυναίκα θα πρέπει να βρει έναν πλαστικό χειρουργό με καλό βιογραφικό και εξειδίκευση στο αντικείμενο.

Μια γυναίκα όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα προσέρχεται στο ιατρείο του εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού και επιθυμεί να κάνει laser αιδοιοπλαστική, σε όλες τις ηλικίες, στα 20, στα 30, στα 40 και στα 50 ή και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Αποτελεί ακόμα θέμα ταμπού για τις Ελληνίδες;

Παλαιότερα οι γυναίκες ντρέπονταν να το ομολογήσουν και να μιλήσουν ανοιχτά γι’ αυτό και να ζητήσουν βοήθεια από ειδικό με αποτέλεσμα να το καταπιέζουν μέσα τους για χρόνια. Τώρα πια έχουν καταρριφθεί αυτά τα ταμπού έρχονται στο ιατρείο και διεκδικούν, μέσω της αιδοιοπλαστικής , την ανανέωση και το δικαίωμα να ορίζουν το σώμα τους και την ευχαρίστηση που αυτό τους προσφέρει.

 

Πώς γίνεται η ''State of the Art'' laser Αιδοιοπλαστική από Εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό

  • Μπορεί να πραγματοποιηθεί με ολική ή τοπική αναισθησία ή με μέθη.

Η τοπική αναισθησία με ελαφρά μέθη είναι προτιμότερη, διότι  με την τοπική αναισθησία δεν επιβαρύνεται ο οργανισμός και η ανάρρωση είναι άμεση. Η ασθενής πηγαίνει το πρωί στην κλινική και μετά από 2-3 ώρες επιστρέφει στο σπίτι της.

  • Είναι πιο ενδεδειγμένο ο πλαστικός χειρουργός να χρησιμοποιεί laser και όχι νυστέρι προκειμένου να κάνει διατομή και αφαίρεση της περίσσιας του ιστού διότι έτσι υπάρχει λιγότερο οίδημα, λιγότερη αιμορραγία και καλύτερη και ταχύτερη επούλωση.
  • Είναι σημαντικό, επίσης, να υπογραμμιστεί ότι με την επέμβαση δεν υπάρχουν εμφανείς ουλές, μιας και κρύβονται στο εσωτερικό των χειλέων, ακολουθώντας  τη φυσική γραμμή και καμπυλότητά τους. Ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός γνωρίζει πέρα από τον τρόπο να κρύβει καλά τις ουλές επίσης  και τις κατάλληλες τεχνικές συρραφής,  με εσωτερικά ράμματα και σε 2 στρώματα, ώστε να γίνει  η καλύτερη δυνατή σύγκλειση του τραύματος και να επιτευχθεί ομαλή επούλωση με την πιο αφανή ουλή ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό με καλοσχηματισμένα και νεανικά χείλη.
  • Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και πέφτουν μόνα τους σε δύο εβδομάδες, αποφεύγοντας έτσι την οποιαδήποτε επίπονη διαδικασία αφαίρεσης ραμμάτων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Ποια είναι η διαδικασία, οι χρόνοι, η αποθεραπεία

  • Μια γυναίκα που έχει αποφασίσει να κάνει laser  αιδοιοπλαστική συνήθως επιλέγει την τοπική αναισθησία, οπότε πηγαίνει στην κλινική το πρωί και παραμένει  στο χειρουργείο για μία ώρα περίπου.
  • Ύστερα από 2 ώρες είναι έτοιμη για να φύγει από την κλινική.
  • Θα πρέπει να απέχει από το σεξ για 4-6 εβδομάδες και να διατηρεί αρχικά το τραύμα όσο το δυνατόν στεγνό, αποφεύγοντας να μπει σε θάλασσα ή πισίνα για 3 τουλάχιστον εβδομάδες.

After Care

Tοπικά αντισηπτικά και αντιβιοτικά από το στόμα, αποφεύγεται η άρση βάρους και συνιστάται ξεκούραση. Aποφεύγεται η θάλασσα και πισίνα για 3-6 εβδομάδες και το σεξ και η γυμναστική για 4-6 εβδομάδες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα πλαστικής και αισθητικής χειρουργικής πρώτοι.